Почела испорука руде боксита за Фабрику глинице “Бирач”

Агенције
Почела испорука руде боксита за Фабрику глинице “Бирач”

Милићи - Компанија “Боксит” из Милића данас је почела испоруку руде зворничкој Фабрици глинице “Бирач”, према уговору који је потписан 20. децембра прошле године, преносе агенције.

Предсједник милићке Компаније Рајко Дукић изјавио је да је уговором, који је потписао са предсједником Управног одбора Фабрике “Бирач” Мартинасом Угианскисом, планирано да “Боксит” у овој години Фабрици испоручи 400.000 тона руде боксита чија је вриједност око 28 милиона КМ.

- Посљедњих година нисмо овако рано почињали, а разлог је што смо на вријеме направили уговор са нашим стратешким партнером из Зворника. Договорили смо се и о начину плаћања, а с обзиром да имамо одређене количине руде на залихама, није било разлога да не кренемо у испоруку - рекао је Дукић.

Он је додао да је на вријеме сачињен план пословања компаније у овој години, којим се предвиђа раст производње, услуга и прихода, те значајан ниво инвестиција.

- Планирамо отварање значајних производних капацитета, као што је проширење фарме кока носиља, отварање јаме Подбраћан и још нека улагања у области дрвопрераде. Дакле, кренули смо на вријеме и ако се по јутру дан познаје, требало би да буде добро - рекао је Дукић.

Предсједник милићке компаније додао је да једино није у погону дио Сектора рударства који се бави припремом руде, односно уклањањем откривке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана