Побољшати регионалну сарадњу РС

Глас Српске
Побољшати регионалну сарадњу РС

БAЊA ЛУКA - Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РС у сарадњи са другим министарствима упутиће ускоро Влади РС на разматрање и одлучивање приједлог активности и мјера усмјерених на побољшање регионалне сарадње, за чије ће спровођење бити одговорна представништва РС у иностранству, казала је јуче министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Јасна Бркић, пренијела је Срна.

Она је рекла да представништва, заједно са Министарством, подржавају и промовишу заједничке наступе привредника на регионалним сајмовима, пословним форумима и другим догађајима.

Фокус рада представништава РС у иностранству, објашњава Бркићева, јесте развој институционалне сарадње са регијама у земљама гдје дјелују и идентификација партнера за учешће у регионалним пројектима, те промоција природних и привредних потенцијала РС ради привлачења страних инвестиција.

Бркићева је навела да ће Министарство и у наредном периоду у сарадњи са представништвима пружати информативно-савјетодавну и финансијску подршку заједничким наступима привредника у сајамским и другим активностима.

Aктивна представништва РС у иностранству налазе се у Србији, Русији, Њемачкој, Белгији и Израелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана