Пленковић у уторак отвара Међународни сајам привреде у Мостару

Срна
Пленковић у уторак отвара Међународни сајам привреде у Мостару

Мостар - Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић отвориће Међународни сајам привреде у Мостару у уторак, 4. априла, јер је Хрватска земља партнер овогодишњег сајма, рекла је директор Мостарског сајма Далфина Бошњак. На сајму ће до 8. априла учествовати више од 800 излагача из тридесетак земаља свијета, рекла је Бошњак.

Она је додала да ће у оквиру сајма бити одржане и сајамске манифестације међу којима сајам књиге и графичке индустрије, сајам туризма, и бројне конференције, стручни скупови и тематске радионице.


Бошњак је посебно истакла одржавање конференције "Један појас-један пут" на којој ће учествовати амбасадори 16 земаља источне и југоисточне Европе, те Кине и БиХ.

Она је нагласила да Мостарски сајам ове године слави 20. годишњицу и да ће на отварању бити бројни званичници из БиХ и земаља регије, као и бројне државне и привредне делегације.

"Не сумњамо да ће Мостарски сајам и ове године када слави свој јубилеј бити прворазредни друштвени догађај у БиХ на којем ће се договарати боља будућност за све нас", нагласила је Бошњак.

Амбасадор Хрватске у БиХ Иван дел Векио рекао је да су Хрватска и БиХ међусобно најважнији трговински партнери и нагласио да у БиХ послује више од 200 хрватских компанија.

Мостарски сајам биће отворен у уторка, 4. априла, у 11.00 часова на простору "Слободне зоне Херцеговина", односно просторима некадашње творнице "Соко".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана