Пласман 1,6 милиона тона горива

Г. С.
Пласман 1,6 милиона тона горива

БAЊAЛУКA - "Оптима група", која је задужена за продају производа Рафинерије нафте Брод и Рафинерије уља Модрича у 2012. години, на тржиште ће пласирати око 1,6 милиона тона нафтних деривата, што је за око 400.000 тона више него у овој години, најављено је из тог предузећа.

Замјеник комерцијалног директора "Оптима групе" Зоран Ђуричић је рекао да је Рафинерија у Броду послије модернизације постројења оспособљена да производи горива по Евро 5 стандардима, тако да сад без проблема могу да извозе своје производе на тржишта у региону, али и на захтјевно тржиште ЕУ, а управо због тога, "Оптима група" планира да повећа извоз за 50 до 60 одсто.

Он је навео да се из Рафинерије нафте Брод снабдијева око 50 одсто тржишта БиХ и истакао да им је циљ да у предстојећој години покрију три четвртине домаћег тржишта. Предвиђено је да се подигне производња у Броду на три милиона тона.

Ђуричић је најавио наставак инвестиција у модернизацију постројења у Броду, али и планове за побољшање логистике.

Руководилац управе малопродаје "Нестро петрола" Драган Тришић најавио је да ће у 2012. години ланац бензинских пумпи наставити са својом експанзијом у БиХ, али и у земљама окружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана