Планирана докапитализација Уникредит банке са 15 милиона КМ

Агенције
Планирана докапитализација Уникредит банке са 15 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Уникредит банка Аустрије ове године планира докапитализацију Уникредит банке Бањалука са 15 милиона КМ, саопштено је данас из ове банке у Бањалуци, преносе агенције.

- Иако Уникредит банка Бањалука већ има високу стопу адекватности капитала, ново повећање капитала ће ојачати капацитет банке за раст и подршку локалној привреди - рекао је директор Уникредит банке Бањалука Иван Влахо.
Он је нагласио да је Уникредит банка у првом мјесецу ове године успјешно завршила процес докапитализације тако што је привукла 7,5 милијарди евра свјежег капитала.
- Када смо у посљедњем кварталу прошле године кренули у процес докапитализације, неки аналитичари су тај потез оцјењивали прехрабрим због великог неповјерења на тржиштима које је владало у то вријеме. Показало се да је одлука била сјајна. Већ смо завршили оно што тек чека већину наших конкурената. Постали смо једна од три најбоље капитализиране банке у Европи, а најбоље капитализирана банка у централној и источној Европи - каже Влахо.
Директор Уникредит банке Бањалука додао је да припадност Уникредиту олакшава и пословање у Републици Српској у многим сегментима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана