Петровић: Интензивирати сарадњу међу општинама у регији

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић одржао је данас састанак са начелницима и представницима општина Лопаре, Угљевик, Шамац, Модрича и Брод с циљем интензивирања комуникације, унапређења функционисања локалних заједница, развоја привреде и учествовања у пројектима прекограничне сарадње, саопштено је из Градске управе.

Петровић је истакао да је потребно размјењивати позитивна искуства и градити што повољнији амбијент за нове инвестиције.

"Регија Семберије, Мајевице и Посавине има велики потенцијал за довођење нових инвеститора, а ми који представљамо локалне заједнице морамо остварити јачу сарадњу и да у сваком тренутку знамо која је то област у оквиру које можемо заједнички да наступимо", рекао је он.

Начелник Лопара Радо Савић рекао је да ова општина има велико искуство у сарадњи са дијаспором.

"На жалост, све је више оних који живе у иностранству. Али, ти људи не желе да забораве родни крај, него да му помогну и та позитивна искуства можемо пренијети другим локалним заједницама, као што можемо нешто и научити из њиховог рада", навео је Савић.

Према ријечима начелника Шамца Ђорђа Милићевића, изградња ауто-пута од Бијељине до Бањалуке омогућиће бољу саобраћајну повезаност и прилику за оснивање пословних зона.

"Већ имамо идеје за искориштавање пословних и привредних могућности у зонама које ће се налазити близу будућег ауто-пута, као и искуство прекограничне сарадње са општинама у Хрватској", рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана