Петар Ђокић посјетио Елкер из Љубије код Приједора: Више посла дати домаћим фирмама

Снежана Тасић
Петар Ђокић посјетио Елкер из Љубије код Приједора: Више посла дати домаћим фирмама

Приједор - Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић рекао је да је заштита домаће производње један од приоритета Владе и да је неопходно домаћим компанијама обезбиједити што више послова на нашем тржишту како би се развијала и отварале нова радна мјеста.

- Желимо да подстакнемо отварање нових послова и да у што већем обиму укључимо и објединимо домаће произвођаче да могу да буду што конкурентнији. То не желимо само на домаћем већ и на иностраним тржиштима када су у питању радови и набавке опреме у сектору енергетике - рекао је Ђокић током посјете предузећу "Елкер" у Љубији код Приједора наводећи да та фирма има предуслове да се развија, јер енергетски капацитети на домаћем тржишту омогућавају коришћење опреме коју производе.

Директор "Елкера" Горан Бојић рекао је да је највећа подршка институција привредницима у овој области управо у преферирању домаће производње за потребе "Електропривреде РС" и "Електропреноса БиХ".

- Нама је за наступ на регионалним тржиштима веома битно да имамо референце на домаћим тржишту и ту дугујемо захвалност министру Ђокићу уз чију подршку смо постигли резултате за које ни сами нисмо очекивали да су достижни - додао је Бојић.

"Елкер" је дио групе од три предузећа која запошљавају око 180 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана