Пет милиона КМ за подршку инвестицијама у прерађивачке капацитете

Срна
Пет милиона КМ за подршку инвестицијама у прерађивачке капацитете

САРАЈЕВО - Објављен је нови јавни позив вриједан пет милиона КМ за подршку инвестицијама у преради и маркетингу пољопривредно-прехрамбених производа, у оквиру пројеката ЕУ за пољопривреду "ЕУ фор агри" и "ЕУ фор агри рикавери".

Средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 КМ до 300.000 КМ и могу се користити само за финанцирање прихватљивих трошкова, с тим да наведени износи не укључују ПДВ који се сматра неприхватљивим трошком, саопштено је из ЕУ.

У саопштењу се наводи да се на јавни позив могу пријавити предузетници, задруге и предузећа, микро, мала и средња предузећа која запошљавају мање од 250 радника.

Средства се додјељују за пројекте који се искључиво односе на производњу производа за људску прехрану, односно у оквиру сектора - прераде воћа, гљива, љекобиља, зачинског биља, винарства и прераде маслина, поврћа, млијека, меда, меса, јаја, прераде и конзервирање риба, житарица, те производња готове хране и јела.

Подносиоци пријава су одговорни за реализацију пројекта, укључујући и финансијске обавезе.

Заинтересовани могу поднијети само једну пријаву, искључиво самостално, од 15. јануара до 6. марта до 15.00 часова.

Пријаве више подносилаца у оквиру једног приједлога неће бити узете у обзир.

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава УНДП-а /javnipoziv.undp.ba /, који је обезбиједио "ЕУ фор агри" пројекат.

У склопу програма "ЕУ фор агри", ЕУ пружа подршку јачању конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ, а кроз "ЕУ фор агри рикавери" ублажавању економских ефеката пандемије ковида 19 на пољопривредно-прехрамбена предузећа и оператере руралног туризма, те осигурање континуитета њиховог пословања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана