“Пет-еко” побједник “Нашег бизниса”

Маријана Миљић
“Пет-еко” побједник “Нашег бизниса”

Бањалука - Тим “Пет-еко” из Гацка, који су представљали Борка Бејат и Радован Паповић, побједник је овогодишњег ТВ серијала Радио-телевизије РС “Наш бизнис”.

 

Борка Бејат и Радован Паповић добили су више гласова гледалаца што је било одлучујуће за избор побједника.

У напетој атмосфери у великом студију РТРС-а, послије низа задатака, гласали су прво чланови жирија и они су максималан број гласова односно четири дали тиму “Оти-еко”. Три бода жири је дао тиму “Пет-еко”, два “Етно-радионици”,  а један бод “Газдинству Влачић”.

Гледаоци су највише гласова дали тиму “Пет-еко”, тако да су они од публике укупно добили четири бода. По броју гласова гледалаца тим “Оти-еко” добио је три бода, “Газдинство Влачић” два бода и “Етно-радионица” један бод. Збрајањем гласова гледалаца и жирија два тима имали су по седам бодова, а друга два по три бода.

Пропозиције серијала налажу да, уколико два тима имају исти број гласова побјеђује онај тим који је добио више гласова гледалаца, тако да је публика одлучила да побједник буде тим “Пет-еко”.

Радио-телевизија РС обезбиједила је за побједнике серијала 10.000 КМ за покретање посла.

Борка Бејат рекла је да су очекивали побједу, те је захвалила публици која је и била пресудна.

-  Знали смо од почетка да ће у финалу бити тешко, јер су сви тимови били квалитетни - рекла је Бејат и захвалила Радио-телевизији РС на новчаној награди, са којом ће и покренути сопствени бизнис.

Она је рекла да њихов пројекат подразумијева сакупљање и еколошко збрињавање пластичне амбалаже.

- Убрзо ћемо почети са реализацијом нашег пројекта. Одмах послије потписивања уговора, осниваћемо предузеће и почети са остварењем наших планова - рекла је Бејат.

Радован Паповић рекао је да је од почетка аудиције за ТВ серијал “Наш бизнис” од априла ове године па све до сада било тешких задатака али да су их све савладали.

- Имали смо намјеру и циљ да побиједимо и у томе смо на крају и успјели - рекао је Паповић и додао да су задовољни како су савладали све препреке и доказали да је њихова идеја била права.

Награде

РТРС је обезбиједила за побједнике серијала 10.000 КМ за покретање посла.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа побједника награђује са 5.000 КМ на име трошкова оснивања пословног субјекта и набавке основних средстава.

Привредна комора РС побједника и остале финалисте награђује пословним образовањем у вриједности до 1.000, КМ, сајамским представљањем у организацији ПК у земљи или иностранству у вриједности до 2.000 марака, савјетовањем и пословним информисањем у трајању од једне године или до вриједности од 2.000 КМ.

Економски факултет у Бањалуци свим  такмичарским тимовима обезбиједиће бесплатно учешће на научним скуповима које организује Универзитет у Бањалуци у трајању до годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана