Пепси се повлачи из средње Европе

Танјуг
Пепси се повлачи из средње Европе

Праг - Компанија "Пепсико", други по величини свјетски производјач безалкохолних напитака, планира да прода свој бизнис у земљама средње Европе.

Како пише чешки дневник Млада фронта днес (МФД) у данашњем броју, интересовање за куповину показало је водеће чешко предузеће на тржишту флаширане воде "Карловарске минералњи води" (КМВ). Двије фирме интензивно преговарају већ око четири мјесеца, али ниједна није хтјела да коментарише информацију. Продаја би обухватила активности "Пепсика" у Чешкој, Словачкој и Мађарској.

Продаја "Пепси" на чешком тржишту би подразумјевала да би производњу и дистрибуцију истоименог пића и других брендова, као што су "миринда", "севен ап", "швепс" и воде и сокови "тома" преузела друга фирма.
Разлог за одлазак "Пепсија" је, према људима из струке, слабљене позиције на чешком тржишту. По напицима типа "кола", "Пепси" је на трећем мјесту, не само иза "Кока-коле", него и иза "Кофоле". На ивици је остао и локални бренд воде и сокова "Тома" који је "Пепсико" преузео 2000. године, пише МФД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана