Пензијски резервни фонд продао акције за 1,4 милиона КМ

М. Ч.
Пензијски резервни фонд продао акције за 1,4 милиона КМ

Бањалука - Пензијски резервни фонд (ПРЕФ) РС продао је у току фебруара пакете акција у 14 комуналних предузећа, од којих је инкасирао укупно 1,4 милиона КМ.

ПРЕФ је у току фебруара на Бањалучкој берзи понудио пакете акција у 51 комуналном предузећу у укупној вриједности од 7,8 милиона КМ.

- Највећа вриједност остварена је код акција "Чистоће" из Бањалуке, које смо продали за 989.000 КМ, а најмања код пакета акција "Комуналца" из Лакташа који је продат за 544 КМ - рекао је директор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом РС Дарко Лакић.

Он је истакао да је поред удјела у "Комуналцу" из Лакташа, који је продат за 240 КМ више у односу на почетну цијену, више заинтересованих купаца било још за пакет акција "Комуналног" из Требиња, који је понуђен за 35.270, а продат за 40.361 КМ. Осталих 12 пакета акција продато је по почетној цијени. Поред акција ова три преузећа, продати су и удјели у предузећима "Будућност" Лакташи, "Градска тржница" Приједор, "Комуналац" Козарска Дубица, "Комус" Нови Град, "Комус" Билећа, "Комунално" Пале, "Комуналне услуге" Приједор, "Водовод" Козарска Дубица, "Водовод" Приједор, "Градска чистоћа" Братунац и "Бобас" Котор Варош.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана