Пашалић: Влада ће помоћи узгајивачима меса

Срна
Пашалић: Влада ће помоћи узгајивачима меса

БИЛЕЋА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је да се у овој години очекују добри приноси и производња у свим секторима пољопривредне производње у Српској и најавио да ће Влада у наредном периоду интервенисати на тржишту да би помогла узгајивачима меса.

"Имамо узлазни тренд обима производње у свим секторима пољопривреде”, рекао је Пашалић Срни.

Он је навео да је видљиво на терену да ће бити добра производњу стрних жита и подсјетио да је прошла година била рекордна када је у питању производња пшенице и стрних жита.

“Тренутно је пшеница у бољем стању него што је била у исто доба прошле године, тако да очекујемо добре приносе”, истакао је Пашалић.

Он је напоменуо да је за кукуруз и соју још рано рећи какви ће бити приноси, али је подсјетио да је сјетва обављена регуларно и да није било већих проблема, осим што је прекидана због кишовитих дана.

“Имамо добре трендове, не само када је у питању биљна производња, него и анимална”, нагласио је Пашалић.

Он је указао да највећи проблем сада представља поремећај на тржишту у цијени свињског и јунећег меса, а истовремено расте цијена жита.

“То узгајивачима ствара додатни проблем, јер морају да улажу више новца, а мање новца добијају од продаје меса”, појаснио је Пашалић.

Он је најаво да ће због тога Влада Републике Српске у наредном периоду интервенисати и помоћи узгајивачима свиња и јунади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана