Парламент данас одобрава услове за други пакет помоћи

Агенције
Парламент данас одобрава услове за други пакет помоћи

АТИНА - Грчки парламент данас би требао да одобри услове за добијање другог пакета финансијске помоћи вриједног 130 милијарди евра, преносе агенције.

Још није утврђено вријеме када ће посланици гласати или ће мјеру усвојити прокламацијом. Очекује се да ће поједини чланови опозиције, уз присталице Комунистичке партије, одржати митинге против мјера штедње које су предвиђене усвајањем пакета помоћи.
Аналитичари наводе да се очекује да ће договор, у који такође спада смањење државне потрошње, бити лако усвојен уз подршку Социјалистичке странке ПАСОК и конзервативне “Нове демократије”.
Обје странке дио су коалиционе владе на челу са технократом премијером Лукасом Пападемосом.
Коалициона влада, која је формирана у новембру, добила је задатак да обезбједи нови пакет помоћи и договор са приватним инвеститорима о отпису дуговања од 100 милијарди евра.
Портпарол владе Пантелис Капсис рекао је да се очекује да ће Пападемос до краја наредне седмице одредити датум одржавања националних избора пошто је испунио свој задатак.
Комунистичка странка је против договора који ће резултирати смањењем бенифиција и отпуштањем у државном сектору, те приватизацијом државних компанија.
Митинзи су заказани у Атини, Солуну и другим грчким градовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана