Парцелу од милион КМ замијенио за 10 милиона

Милка Милуновић
Парцелу од милион КМ замијенио за 10 милиона

БAЊA ЛУКA - Окружно тужилаштво Бања Лука води истрагу по кривичној пријави која је поднесена у предузећу "Бетонски производи" Бања Лука, а у којој се Јован Видовић и његови сарадници оптужују за злоупотребе овлашћења у привреди, несавјесно привредно пословање и за закључење штетних уговора

Ово је рекао надлежни тужилац у овом предмету Раденко Јанковић.

Власници 46 одсто акција у "Бетонским производима" Саво Митровић и његов син поднијели су бањолучком Окружном тужилаштву кривичну пријаву  против  Јована Видовића који је власник 54 одсто капитала у том предузећу, као и против седам чланова најужег руководства ове фирме.

Подносиоци пријаве оптужују Видовића и руководство "за злоупотребе овлашћења у привреди, несавјесно привредно пословање и за закључење штетних уговора".

- Са фирмом "Aуди центар" која је у Видовићевом власништву и који је највећи акционар у предузећу "Бетонски производи" закључени су штетни уговори - наведено је у кривичној пријави против Видовића поднесеној у јануару ове године. 

Осим Видовића у пријави се оптужује и Управни одбор "Бетонских производа" због доношења незаконитих одлука о замјени некретнина у власништву предузећа "Бетонски производи".

- Видовићу се изашло у сусрет, те су парцеле на периферији града у насељу Залужани, замијењене за ексклузивне пословне просторе и станове у улици Васе Пелагића, у центру Бање Луке. Ријеч је о земљишту чија је вриједност око милион марака, а које је замијењено за локације чија је књиговодствена вриједност десет милиона марака, стоји у пријави.

Aкционар у "Бетонским производима" Саво Митровић, који је и поднио пријаву Окружном тужилаштву у Бањој Луци, каже да је за замјену некретнина "сазнао из материјала за припрему Скупштине акционара предузећа која је одржана 6. марта 2009. године и на којој су усвојене све незаконите одлуке Управног одбора од 1. октобра 2007. године".

Јован Видовић је казао да први пут чује за кривичну пријаву против њега у случају предузећа "Бетонски производи", те наглашава да није извршио никакву замјену некретнина.

- Саво Митровић ће на суду морати да одговара за неистине које је против мене изнио у медијима - поручио је Видовић и додао да је у складу са законским прописима извршио докапитализацију од 590.000 марака.

Митровић је казао да се поред Видовића пријава односи и на директора "Бетонских производа" Златка Поповића као и на представнике Надзорног и Управног одбора у предузећу Брану Милошевића, Борка Петровића, Славицу Лакић, Милу Росића, Уроша Коса, и Винка Лазића.

Директор "Бетонских производа" Златко Поповић одбио је да коментарише кривичну пријаву и наглашава да су за замјене некретнина, као и за доношење других важних одлука одговорни искључиво чланови управе предузећа Бране Милошевић и Сретен Вајкић.

Бране Милошевић рекао је да га "не интересује кривична пријава и да га не занимају изјаве Стеве Митровића".    

Штета

Саво Митровић тврди да је због незаконитих одлука Управног и Надзорног одбора у "Бетонским производима" акционарима овог предузећа нанесена вишемилионска штета.

- Мијењали су имовину и некретнине, а нас нико ништа није питао - каже Митровић и додаје да је његовој групи акционара Видовић забранио да уђу у двориште "Бетонских производа" и да му је суспендовао и отео сва акционарска права.

О свему томе обавијестио је и Владу РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана