Папуцис: “Натчовјечански” напори Владе Грчке

Agencije
Папуцис: “Натчовјечански” напори Владе Грчке

АТИНА - Влада Грчке учинила је “натчовјечанске” напоре да испуни захтјеве о штедњи које су земље еврозоне поставиле као услов за даљу исплату помоћи, изјавио је грчки министар за јавни ред Христос Папуцис, преносе агенције.

Папуцис је додао да Европа треба да поступа одговорно, након што је објављено да је отказан састанак у Бриселу о исплати другог пакета помоћи од 130 милијарди евра.
Предсједник еврогрупе Жан Клод Јункер изјавио је да ће, умјесто састанка лицем у лице, бити одржан конференцијски разговор и додао да Грчка није показала да је посвећена плану штедње.
Земље еврозоне захтијевају да Грчка уштеди додатних 325 милиона евра, да би почела да добија средства из пакета од 130 милијарди евра.

Влади у Атини овај споразум је неопходан да би избјегла банкрот сљедећег мјесеца.
- Грчка је учинила све што је требало да уради и људи не могу да поднесу више од тога. Влада је учинила натчовјечанске напоре и стигли смо до границе социјалног и економског система. Од сада, Европа треба да преузме одговорност - рекао је Папуцис.
Грчки парламент усвојио је прије три дана додатне буџетске резове, а странке су искљулиле више од 40 посланика који су одбили да подрже овај план.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана