Памтиће нас по резултатима

Глас Српске
Памтиће нас по резултатима

БЕОГРAД - Градоначелник Београда Драган Ђилас каже да вјерује да ће претходног градоначелника Ненада Богдановића и њега грађани "памтити по свему што су урадили за Београд".

- Наш рад је највећи одговор онима који су у политици 20 година, а нису урадили ништа - казао је Ђилас.

Градоначелник Београда одбацио је критике да је мост код Aде скуп, наглашавајући да кошта двоструко мање од сличних пројеката у свијету.

- Уосталом, боље је да суд о томе да струка, попут председника Српске академије наука и уметности Николе Хајдина, него политичари, били они позициони или опозициони - рекао је Ђилас и додао да је цијена моста око 2.500 евра по квадрату, према чему је међу најјефтинијима у свијету.

Мост преко Aде Циганлије спојиће новобеоградску и чукаричку обалу Саве 8. августа, а са дијелом приступних саобраћајница биће отворен за саобраћај 15. децембра.

Ђилас је рекао да ће други велики пројекат - реконструкција моста Газела - бити завршена у фебруару сљедеће године, с тим да ће свих шест саобраћајних трака Газеле бити отворене за саобраћај већ од 15. новембра.

Послије посјете обилазнице око Београда, Ђилас је најавио да ће дио од Батајнице, преко Добановаца, до Aвалског друма бити завршен у априлу 2011. године, док ће дио код Бубањ потока, као и тунел Нова Стажевица бити завршени до краја 2013. године.

Он каже и да је "за Београд неопходно да узима кредите, јер је земља уништена ратовима и санкцијама". Као једну од таквих инвестиција за коју ће се Београд додатно задужити, Ђилас је поменуо пројекат изградње београдског метроа.

Ђилас је обишао и радове на реконструкцији четири базена у СПЦ "Олимп" на Звездари који ће, према најави извођача радова, бити отворени почетком августа. (Б92)

Вртићи

Ђилас каже да је поносан на то што ће 1. септембра бити отворено 30. ново обданиште у Београду, а за свега 100 дана школа "Драган Лукић" од готово 8.000 метара квадратних у Новом Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана