Озваничена сарадња аеродрома у Бањалуци и Београду

СРНА
Озваничена сарадња аеродрома у Бањалуци и Београду

Београд - Предузеће Аеродроми Републике Српске и београдски аеродром "Никола Тесла" потписали су данас Протокол о сарадњи којим је, између осталог, предвиђена сарадња у области развоја технологије и људских ресурса и заједничког наступа на тржишту према захтјевима авиопревозника.

Овај документ данас су на аеродрому Маховљани потписали директор предузећа Аеродроми РС из Бањалуке Мирослав Јањић и директор београдског аеродрома Велимир Радосављевић, а потписивању је присуствовао и министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић.

Протоколом је предвиђено и праћење технолошког развоја у области аеродромског пословања кроз заједничке посјете сајмовима, произвођачима, те стручно усавршавање и размјену информација.

Чубриловић је навео да сада постоји могућност за отварање нових авиолинија, односно дестинација из Бањалуке, од чега ће користи имати оба аеродрома, а прије свега становништво и привредници Српске.

Он је најавио и могућност отварања линије за црногорско приморје у љетњој сезони.

"Размишља се о повећању броја летова из Београда за Тиват и увезивању једне линије од Тивта за Бањалуку и од Бањалуке за Тиват", рекао је Чубриловић.

Радосављевић каже да се протоколом учвршћује сарадња Српске и Србије у овој области, те да је у документу наведен конкретан план о реализацији низа активности. Истакао је да је циљ да се заједнички сагледају потребе бањалучког и београдског аеродрома и да се успоставе и унаприједе стандарди који ће водити ка квалитетном и безбједном одвијању путничког и карго саобраћаја.

Јањић је навео да на линији Београд - Бањалука свакодневно путује око 20 путника, док је највише путника било уочи међународне Нове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана