Ово је најскупљи бренд на свијету

Танјуг
Ово је најскупљи бренд на свијету

Дјед Мраз је најскупљи бренд на свијету, оцијенила је британска агенција Бренд Фајненс.

Према оцијени ове агенције, Дједа Мраз би као бренд вриједео 1.162 милијарди евра, око три пута више од компаније Епл, чија се вриједност креће око 366 милијарди евра, пренио је лист "Фигаро".

Лик дугобрадог и бјелобрадог старца обученог у црвенобело одијело осмишљен још у 19. вијеку, као бренд био би пет пута скупљи од Кока-коле, чија је вриједност на берзама 200,9 милијарди евра.

"Дјед Мраз је бренд број један у свијету", сматра Дејвид Хеј директор британске агенције која је за процјену вредности бренда користила економски учинак Дједа Мраза у туристичком, трговинском и у угоститељском сектору.

Неоспорно је да је Дјед Мраз позната личност највеће вриједности у свијету, и није ни чудо што брендови као што су Кока-кола, Фолксваген или КФЦ покушавају да се приближе његовој поплурарности.

Кад је ријеч о познатим личностима, фудбалер Дејвид Бекам је, послије најављеног повлачења са фудбалских терена у мају ове године, на основу разних уговора за рекламирање робних марки зарадио 35,5 милиона евра, а очекује се да би та вриједност могла достићи 363,2 милиона евра.

Процијењује се да је рођење наслиједника британске круне у јулу ове године принца Џорџа, британској економији донијело 581,2 милиона евра.

Лик веселог дједа у црвеном костиму крајем сваке године уђе у наше домове на најразличтије начине. Међутим, мало њих зна како је заправо настао Дједа Мра а нарочито ко је био његов предак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана