Отворено нових 350 радних мјеста

Марина Чигоја
Отворено нових 350 радних мјеста

БAЊA ЛУКA - Највећи "Меркатор центар" у БиХ, површине 41.500 метара квадратних, у коме ће бити запослено око 350 радника отворен је јуче у Бањој Луци.

"Меркатор центар" Бања Лука отворили су предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, предсједник управе групе "Меркатор" Жига Дебељак, градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић и директор "Меркатор" Бања Лука Дамјан Давидовић.

Додик је рекао да је "Меркатор" истрајао у одлуци да овдје гради највећи пословни центар у БиХ и да запосли 350 људи, што је веома важно.

- Ово је добар знак да РС подржава стране инвеститоре, овдје је уложено 80 милиона марака и то говори да ни у вријеме свјетске економске кризе развој не смије да стане. РС за разлику од региона, и даље биљежи раст обима производње, одржава своју стабилност и то се препознаје управо на овакав начин, отварањем оваквих центара - истакао је Додик.

Предсједник управе групе "Меркатор" Жига Дебељак рекао је да ће на полицама новоотвореног "Меркатор центра" бити више од половине домаћих производа, док ће преостали дио бити увоз из иностранства.

- Тиме што локалне производе стављамо на полице и запошљавамо локалну радну снагу, придобијамо локалне потрошаче - рекао је Дебељак.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић оцијенио је да је отварање овог објекта значајно због запошљавања 350 радника, али и добар сигнал за све који желе да улажу у Бању Луку и РС.

Директор "Меркатор центра" Бања Лука Дамјан Давидовић на свечаности отварања уручио је директору Центра "Заштити ме" Мирославу Гајићу донацију од 5.000 марака, истичући да је "Меркатор" на овај начин исказао своју жељу да подржи развој локалне заједнице.

Инвестиције

Милорад Додик је рекао да РС наставља са великим инвестицијама као што је изградња путева, инфраструктурни пројекти из Развојног програма, изградња пута на Чемерном, и да ће РС задржати своје инвестиционе активности и у овој години.

- Сигурно да је ове велики подстрек свима и добра порука и другима који овдје желе да улажу - нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана