Отворене фабрике намјештаја и брикета

Сретен Митровић
Отворене фабрике намјештаја и брикета

РОГAТИЦA - Приватно предузеће "Дрволик" отворило је јуче у Рогатици фабрику за производњу намјештаја, те фабрику за производњу дрвних брикета и палета, у чије је реновирање и опремање уложено више од два милиона евра.

Фабрике је поводом Преображења Господњег, Дана и крсне славе општине Рогатица, у рад пустио министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.

Власник предузећа "Дрволик" Миладин Пандуревић рекао је да се ради о потпуно новим производним капацитетима.

- Погони фабрика имају преко седам хиљада квадратних метара производног простора у објектима круга бивше ауто-базе "Технотранса", коју је "Дрволик" купио прошле године. За реновирање објекта и куповину савремене опреме утрошено је више од милиона евра - рекао је Пандуревић.

Он је истакао да је у реновирање и опремање фабрика предузеће "Дрволик" учествовало са око 50 одсто средстава, док су остала средства обезбијеђена из кредита Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и пословних банака.

Уз постојећих 220 радника, додаје Пандуревић, који ће и даље радити у фабрици грађевинске столарије, у новоотвореним фабрикама до краја године планирано је запошљавање још 100 радника дрвопрерађивачке струке.

- Фабрика намјештаја производиће америчке плакаре, ормаре, купатилски и канцеларијски намјештај, за већ уговорено инострано тржиште. Фабрика брикета у производњи ће користити дрвни отпад својих фабрика и свих других дрвопрерађивача на подручју општине и регије - рекао је Пандуревић.

Истиче да ће дневни капацитет фабрике брикета бити 50 тона дрвних прерађевина, те да ће радити у три смјене.

- За брикете је већ склопљен петогодишњи уговор са ино-купцима о откупу свих произведених количина - казао је Пандуревић.

План

Директор "Дрволика" Радомир Ћућула казао је да им је план да у овој години произведу 84.000 отвора врата и прозора. Већина производа, додаје, пласираће се на тржиште Србије, Хрватске, Македоније и Aлбаније, а очекује се и почетак сарадње са фирмама из Русије и Италије. 

                                                                                                                                   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана