Отворена фабрика текстила у Градишци

Агенције
Отворена фабрика текстила у Градишци

Градишка - Министар индустрије, рударства и енергетике Републике Српске Жељко Ковачевић, начелник општине Градишка Зоран Латиновић и власник фирме "Хакадеш" Ханс Јирген Крах данас су свечано пустили у рад Фабрику трикотаже у Градишци, преносе агенције

Ријеч је о погону који се након седам година рада у мање условним просторијама преселио у нови, властити погон. 

Ковачевић је рекао да је Влада Српске знатно помогла овој фирми у виду подстицаја за извоз. 

- Охрабрује нас да ова фабрика извози комплетну производњу. На име подстицаја за куповину овог погона Влада Српске помогла је "Хакадеш" са 90.000 марака, а у минуле двије године за подстицаје извоза дали смо још 200.000 марака. То значи да се Влада показала као поуздан партнер локалним заједницама које желе улагати у привредне активности - рекао је Ковачевић. 

Начелник општине Градишка изразио је задовољство због присуства њемачког инвеститора у Градишци, најавивши нове инвестиције. 

- Првенствено желимо валоризацију ресурса, и то пољопривреде и воћарства. То можемо постићи отварањем прерађивачких капацитета. Ова фабрика може подстаћи друге инвеститоре и менаџере да овдје отварају погоне - рекао је Латиновић. 

Директор Фабрике "Хакадеш" Драгица Перић рекла је Срни да Фабрика запошљава 65 радника, који производе мушки и дјечији веш и трикотажу. 

- Наша годишња производња износила је око милион КМ. Сада имамо далеко боље услове за рад. Очекујемо нова запошљавања и већу производњу - рекла је Перићева. 

Фабрика "Хакадеш" радила је седам година у изнајмљеним просторијама, а прва производња је започета са само седам радника. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана