Отво­ре­на чет­врта Нес­тро пум­па у РС

Душко Керезовић
Отво­ре­на чет­врта Нес­тро пум­па у РС

КО­ТОР ВA­РОШ - Чет­врта по ре­ду "Нес­тро" бен­зин­ска пум­па у Ре­пу­бли­ци Српској, у ко­ју је уло­же­но два ми­ли­она ма­ра­ка и за­по­сле­но 11 ра­дни­ка, отво­ре­на је ју­че у Ко­тор Ва­ро­шу.

Ди­ре­ктор "Нес­тро Пе­тро­ла" Aле­ксан­дар Ђа­ко­нов ис­та­као је да је гла­вни изво­ђач ра­до­ва би­ла ком­па­ни­ја "Ни­ка груп".

За­мје­ник ди­ре­кто­ра "Нес­тро Пе­тро­ла" Дра­го Ђу­кић ка­зао је да ком­па­ни­ја има у пла­ну из­градњу још де­сет обје­ка­та у РС.

- Ши­рењем мре­же бен­зин­ских пум­пи у Ре­пу­бли­ци Српској, у окви­ру че­га је пла­ни­ра­на из­градња још де­сет обје­ка­та, пре­ду­зе­ће "Нес­тро Пе­трол" пос­та­ће ли­дер на тржи­шту и омо­гу­ћи­ће за­пошљавање у ло­кал­ним заједницама, те пуњење оп­штин­ских буџета - ре­као је Ђу­кић.

Ми­нис­тар прав­де РС Џерард Сел­ман ре­као је да Ми­нис­тар­ство рус­ким пар­тне­ри­ма пру­жа ло­гис­ти­чку по­дршку, јер је опре­ди­јељеност Вла­де РС да ин­вес­ти­то­ри­ма и при­вре­дни­ци­ма омо­гу­ћи што је­днос­та­вни­је ула­гање.

- За­хваљујем рус­ким пар­тне­ри­ма ко­ји же­ле да са­ра­ђу­ју са ин­вес­ти­то­ри­ма у Ре­пу­бли­ци Српској - ре­као је Сел­ман.

На­чел­ник оп­шти­не Не­дељко Кне­же­вић ка­зао је да је отва­рање "Нес­тро" пум­пе при­мјер да је Ко­тор Ва­рош отво­ре­на оп­шти­на за све ко­ји же­ле да у њу ула­жу.

- Ова сре­ди­на пре­по­зна­је до­бре иде­је и не па­ти од пре­дра­су­да. Спре­мни смо да ши­ро­ких ру­ку до­че­ка­мо и иза­ђе­мо у су­срет сви­ма ко­ји же­ле да ин­вес­ти­ра­ју у на­шој оп­шти­ни - ка­зао је Кне­же­вић.

Мре­жа

"Нес­тро" је за­шти­тни знак рус­ке ком­па­ни­је "За­ру­бежњефт", ко­ја би у сљеде­ће дви­је до три го­ди­не тре­ба­ло да пос­та­не нај­ве­ћа мре­жа бен­зин­ских пум­пи на те­ри­то­ри­ји БиХ. "Нес­тро" мре­жа сас­то­ја­ће се од са­вре­ме­них пум­пи на ко­ји­ма ће се про­да­ва­ти искључи­во го­ри­во из Ра­фи­не­ри­је наф­те Брод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана