Отворен Сајам привреде у Модричи

Срна
Отворен Сајам привреде у Модричи

Модрича - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је данас у Модричи Сајам привреде "Модрича 2014" на којем је своје производе и услуге представило 170 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, дистрикта Брчко, Србије и Хрватске.

Цвијановићева је рекла да број излагача из Модриче, Републике Српске и окружења показује да је сајам добро организован и нагласила да је важно да се, упркос економској кризи и природним непогодама које су задесиле Српску не прекине организовање оваквих догађаја на којима се оживљавају старе и успостављају нове пословне везе.

"Овакви догађаји, које подржава Влада Српске, доприносе унапређењу привреде и подстичу инвеститоре на покретање привреде и отварање нових радних мјеста", нагласила је Цвијановићева и додала да је на сајму у Модричи упознала излагаче који запошљавају и до неколико стотина радника.

Свечаном пресијецању траке које су, на улазу у дворану Културно-спортског центра гдје се одржава сајам, обавили Цвијановићева и начелник Модриче Младен Крекић, присуствовали су и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић и министар правде Српске Горана Златковић, помоћник министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Борис Пашалић, помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Зоран Савић, самостални стручни сарадник у Министарству трговине Валентина Бранковић, те бројни привредници и представници јавног живота Модриче.

Начелник општине Модрича Младен Крекић изразио је задовољство организацијом сајма, бројем излагача и понудом робе и услуга које ће посјетиоци данас и сутра видјети.

"Упркос кризи, модрички привредници имају шта показати", рекао је Крекић, нагласивши значај присуства сајму премијера Републике Српске, министара у Влади Српске и бројних гостију.

Директор Развојне агенције Модрича Слободан Милојевић рекао је да је циљ одржавања Сајма, који организује Развојна агенција у партнерству са општином Модрича, Туристичком организцијом Модрича и привредницима овог града, промоција домаћих предузећа и пољопривредника, њихових производа и услуга.

Он је истакао да организацију сајма подржавају Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

"Због поплава и економске кризе на овим просторима, ове године на сајму учествује 80 излагача мање у односу на прошлу годину", рекао је Милојевић.

Програмом сајма предвиђено је представљање производног програма малих и средњих предузећа из модричке регије, презентација производа мале привреде и кућне радиности, привредне коморе, туристичке организације, пољопривредне задруге, произвођачи меда и љековитог биља.

Пратећи програм сајамске манифестације су представљање пољопривредног предузетништва и изложба стоке, туристичка и гастро понуда, модна ревија и представљање фирми.

Сајам се одржава на 2.730 метара квадратних затвореног и 6.000 метара квадратних отвореног простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана