Отворен погон Нове ДИ Врбас

Драгана Келеч
Отворен погон Нове ДИ Врбас

БAЊAЛУКA - Фабрика "Нова ДИ Врбас" из Бањалуке отворила је јуче нови погон за производњу масивних плоча лишћара, вриједан 3,5 милиона марака, у којем ће бити запослено 50 нових радника.

Министар индустрије енергетике и рударства Републике Српске Слободан Пухалац, који је са власником бањалучке фабрике Љубомиром Ћубићем свечано отворио нови погона, рекао је да је ово предузеће позитиван примјер приватизације.

- Фабрика је захваљујући свом власнику и запосленима, наставила развојни програм и успостављање нових технологија и производа. Инвестицијом у нови погон од 3,5 милиона марака обезбијеђено је 50 нових радних мјеста - рекао је Пухалац и додао да ће фабрика уз новозапослене укупно имати 400 радника.

Он је нагласио да ће "Нова ДИ Врбас" у идућој години остварити извоз вриједан од 12 до 15 милиона марака.

- Влада Републике Српске је два пута одобрила овом предузећу средства за подстицај извоза, укупне вриједности од 250.000 марака - додао је Пухалац.

Директор предузећа "Нова ДИ Врбас" Драгиша Калинић рекао је да је нови погон у фабрици опремљен цијелом палетом машина и уређаја за обраду дрвета.

- Погон је опремљен машинама за кројење дрвета, те уређаја за форматирање масивних продужено-проширених плоча које се користе за производњу реномираног намјештаја - рекао је Калинић и додао да се ради о опреми познатог произвођача њемачке "Њеиниг Группе".

Директор компаније "Лигнопро", која заступа "Weinig Grupp" у БиХ, Недим Колашинац рекао је да је посао са "Новом ДИ Врбас" веома битна референца за даље пословање "Weiniga" у БиХ.

Секретар Удружења дрвопрерађивача при Привредној комори Републике Српске Лазо Шиник рекао је да се ова фабрика успјешно обновила производњу намјештаја.

Сајам

У бањалучкој фирми "Нова ДИ Врбас" јуче је отворен и дводневни кућни сајам "Лигно Тецх 10". Посјетиоцима ће бити презентована технолошка достигнућа компаније "Weiniga", те знања и искуства стручњака у области обраде дрвета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана