Отворен конкурс за пријаву пословних идеја

Aгенције
Отворен конкурс за пријаву пословних идеја

Бањалука - Иновациони центар Бањалука и компанија "М:тел" расписали су данас јавни позив за пријаву пословних идеја из области креативне индустрије, који ће бити отворен до 15. јануара 2013. године.Извршни директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић апеловао је на младе да се пријаве на овај конкурс, како би своју добру идеју преточили у креативан бизнис.

Гверић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је све већа заинтересованост младих за прављење сопственог бизниса, наводећи да је број пријављених идеја у овој у односу на прошлу годину већи за 150 одсто.

"Ово показује да је све веће интересовање младих за самозапошљавање и прављење сопственог бизниса", истакао јеГверић.

Према његовим ријечима, од укупно 83 пријаве за пословне идеје у овој години, комисија је подржала 39 пословних идеја.

Он је додао да ће такмичење за најбољу пословну идеју трајати шест мјесеци и напоменуо да Иновациони центар пружа подршку младим иноваторима у виду радног, канцеларијског и пословног простора и смјештаја, у развијању пословног плана да би постао комерцијалан.

Гверић је рекао да ће побједничком тиму овог такмичења први клијент бити компанија "М:тел".

Портпарол компаније "М:тел" Аида Халиловић рекла је да ће компанија кроз овај пројекат подржати младе и њихове идеје, умјетност, клутуру, таленте, односно пословне идеје.

"Имајући у виду чињеницу да је ријеч о конкурсу за пословне идеје из креативне индустрије, сматрамо да се ради о изузетном пројекту и да ће млади кроз овај конкурс имати прилику да се афирмишу и покажу какве идеје имају и колико су спремни да их реализују", каже Халиловићева.

Побједник такмичења може освојити новчану награду од 5.000 КМ за потребе оснивања предузећа, као и пакет подршке вриједности 35.000 КМ.

Јавни позив намијењен је тимовима и појединцима који желе развијати услуге и производе из области издаваштва, музичке продукције, културног туризма, ИТ производње софтвера, веб портала, графичког продукт дизајна, филмске и видео продукције, позоришта и извођачке умјетности и архитектуре - унутрашња декорација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана