Отворен хотел Комсар Рудо

СРНА
Отворен хотел Комсар Рудо

Рудо - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и власник "Комсар енерџи групе" Рашид Сердаров пресјецањем врпце данас су симболично отворили Хотел "Комсар Рудо" који је Сердаров купио прошле године од предузећа "Србињепутеви", реновирао га и дао му модеран изглед.

Додик је рекао да је ово једна у низу инвестиција у Републици Српској и да је веома важно да је Сердаров овдје и да улаже и даље то жели да чини.

"Прије годину дана били смо заједно овдје и покушао сам да анимирам Сердарова да улаже у Рудо и овдје гради, а ево нас сад и са резултатом - припремним радовима за хидроелектрану жМрсовож и завршетком хотела", нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је за ове инвестиције обезбијеђен новац од Сердарова.

"Увјерен сам да ћемо врло брзо бити овдје и на отварању хидроцентрале", додао је Додик.

Предсједник Републике Српске подсјетио је да Сердаров жели да инвестира и у Термоелектрану "Угљевик" гдје су се појавили неки проблеми који су отклоњени и рад на том пројекту биће настављен.

"Наш пријатељ сад-засад улаже без профита и добити за извјесно вријеме док хидроелектрана не почне са радом за три-четири године", рекао је Додик.

Сердаров је рекао да је срећан што је један објекат завршен, те додао да се стратешки објекти, као што је хидроелектрана, не граде брзо.

"Могу да поновим филозофију наше компаније да радимо боље, да зарађујемо да бисмо живјели сви боље", нагласио је Сердаров.

Он је захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Додику за климу у којој његова компанија ради.

"Могу да кажем да овако отвореног предсједника не можете срести често и колико год пута дођем имамо исти договор - да направимо што више објеката и отворимо радних мјеста", закључио је Сердаров.

Хотел "Комсар Рудо" је у категорији четири звјездице и раполаже са 64 лежаја.

Отварању Хотела у Рудом присуствовали су министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић, министар трговине и туризма Маида Ибришагић-Хрстић, народни посланици и начелници сусједних општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана