Отварање погона предузећа “Никола Тесла” у Билећи 16. маја, посао за 200 људи

Агенције
Отварање погона предузећа “Никола Тесла” у Билећи 16. маја, посао за 200 људи

Бањалука - Јавно предузеће “Никола Тесла”, Бањалука, које проводи стратешки програм развоја текстилне индустрије у Републици Српској, саопштило је да ће први производни погон бити отворен у Билећи 16. маја када ће радне књижице добити 200 радника прве смјене, преносе агенције.

- На дан отварања радне књижице добиће 200 радника прве смјене који су успјешно прошли обуку. Послије тога ће у веома кратком року слиједити запошљавање и друге смјене са додатних 200 радника - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је отварање планирано 16. маја у 14 часова.

Из предузећа “Никола Тесла”, чији је оснивач Влада Републике Српске, напомињу да је у току оперативна реализација пројеката у Требињу, Љубињу, Невесињу, Берковићима и Добоју гдје ће бити запослено више од 2.000 радника.

Јавно предузеће “Никола Тесла” из Бањалуке позвало је заинтересоване за рад у текстилној индустрији да се, најкасније до 10. маја, пријаве код локалних комисија у Фочи, Рогатици, Новом Горажду, Рудом, Калиновику, Чајничу и Вишеграду.

Позив је расписан да би се утврдило да ли постоје предуслови за реализацију другог кластера текстилне индустрије од 3.000 радника у овим општинама.

Из предузећа “Никола Тесла” саопштено је да је у току оперативна реализација пројеката у Требињу, Љубињу, Невесињу, Берковићима и Добоју, гдје ће бити запослено више од 2.000 радника.

У саопштењу се истиче да ови пројекти ни изблиза не задовољавају потребе њемачке индустрије, због чега се креће у прикупљање базе података у општинама Фоча, Рогатица, Калиновик, Рудо, Ново Горажде, Чајниче и Вишеград.

- Уколико утврдимо да и тамо постоји довољно заинтересованих кадрова, прећи ћемо већ у текућој години на реализацију другог кластера од 3.000 радника - наводи се у саопштењу.

На јавни позив могу се јавити заинтересовани кадрови из текстилне и других струка.

Пријавни центри у Фочи, Рогатици, Рудом и Калиновику налази се у зградама општине.

У Новом Горажду пријавни центар налази се у просторијама предузећа “Архитект”, а у Вишеграду у мултиплексу Андрићград.

Преузимање документације у свим општинама врши се од 8 до 14 часова.

Јавно предузеће “Никола Тесла” из Бањалуке проводи стратегијски програм развоја текстилне индустрије у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана