Отварају се претприступни фондови за Србију

Aгенције
Отварају се претприступни фондови за Србију

Београд - Србија ће ускоро добити могућност да црпи 60 до 70 милиона евра годишње из претприступних /IPA/ фондова ЕУ, рекао је данас министар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Србије Драган Гламочић након разговора са званичницима ЕУ у Бриселу.

Гламочић је објаснио да би тај новац требало да помогне пољопривредницима да се припреме за конкуренцију из ЕУ када се српско тржиште отвори за слободан увоз производа из Уније.

Он је напоменуо да је реално очекивати до краја 2014. да Србија добије приступ IPA фондовима из Анекса два, што значи да српски пољопривредници већ током сљедеће године могу да конкуришу за та средства, преносе београдски медији.

Гламочић је рекао да ће Србија ове године снизити дозвољени ниво афлатоксина у млијеку и храни за стоку како би ускладила прописе са европским стандардима.

Он је напоменуо да је ЕУ спремна да материјално и технички помогне Србији да достигне европске стандарде у пољопривреди.

Министар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Србије састао се са европским комесаром за здравље и заштиту потрошача Тонијем Боргом и генералним секретаром за пољопривреду Јержијем Плевим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана