Отказан састанак у Влади ФБиХ, Агрокор забранио преговоре фирмама кћеркама

klix.ba
Отказан састанак у Влади ФБиХ, Агрокор забранио преговоре фирмама кћеркама

Сарајево - Привремена управа концерна Агрокор забранила је свим својим фирмама кћеркама да обављају медијске дјелатности и било какве преговоре, што је и разлог због којег је отказан данашњи састанак с представницима Владе Федерације БиХ, сазнаје klix.ba.

У Влади Федерације БиХ у Сарајеву данас је требао бити одржан састанак везан за тренутна дешавања у хрватском концерну Агрокор и могуће штетне посљедице по БиХ.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић заказао је састанак 6. априла, а скупу су требали присуствовати министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, амбасадор Хрватске у БиХ Иван Дел Векио, директор Конзума у БиХ Томислав Багић и чланови управа четири фирме кћерке Агрокора  у БиХ.

Потпредсједница Владе Републике Хрватске и министрица привреде, подузетништва и обрта Мартина Далић саопштила је у понедјељак да је завршен састанак у Агрокору на којем је ванредни повјереник Анте Рамљак обавио примопредају с досадашњом управом концерна, а Рамљак је саопштио да је од понедјељка преузео вођење концерна те да му је приоритет договорити с банкама све детаље за текућу ликвидност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана