Освета шалтерушама: Платио рату кредита у 3.420 металних новчића

Slobodna.hr
Освета шалтерушама: Платио рату кредита у 3.420 металних новчића

Добро смо упознати са шалтерима и чекањем. Таман кад стигнемо на ред испостави се да је пауза. Иван Марас је одлучио да увзврати "ударац" на оригиналан начин.

Иван Марас из Хрватске дошао је у пословницу да плати рату свог оца који је пензионер. Рата износи 200 куна, али он је одлучио да је плати у кованицама.

Службеница за шалтером рекла му је да мора да испуни налог на 3.420 куна и Иван је рекао да ће платити сваку рату, али да ће за сваку куну испунити по један налог.

"На тај начин сам се одлучио да загорчам банци живот, као што су они мени и мојој породици. Искрено сам се надао да ће седам банака које смо ми из удружења "Франак" тужили након недавне пресуде Врховног суда, започети са клијентима да договарају начин отплате. Будући да они то нису урадили, ја сам на тај начин одлучио да се осветим. Имам право да отплаћујем кредит како желим, па чак и у металним новчићима од по једне куне или по 10 липа", рекао је Иван, преноси "Слободна Далмација".

Дошао је у пословницу у 17:15 са новчаницама од по 200 куна и инсистирао да цијелокупну рату плати кованицама по једну куну. Службеница је пристала да штампа налоге за једну куну и да уноси у компјутер. До краја радног времена, односно 19 часова, службеница је успјела да заврши 55 налога, а онда је Иван замолио да се уради штампа за налог на 3.146 куна и на тај начон остао је дужан око 200 куна. Иван је рекао да ће тај налог уплатити ових дана, али поново све по куну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана