Оснива се Гарантни фонд за предузетнике

М. Ч.
Оснива се Гарантни фонд за предузетнике

БAЊA ЛУКA - Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа прослиједила је Министарству финансија РС приједлог да се оснује Гарантни фонд за почетне пословне активности, који би у првом кварталу идуће године требало да буде и усвојен, рекао је јуче на конференцији за новинаре у Бањој Луци директор агенције Слободан Марковић.

Он је рекао да је велики проблем за младе људе у РС то што не могу да добију кредит Инвестиционо-развојне банке РС за отпочињање бизниса, јер немају могућност осигурања кредита.

- Да би се ријешио тај проблем Влада РС ће предложити Народној скупштини РС усвајање Закона о Гарантном фонду за почетне пословне активности. Када се то деси имаћемо снажан алат да млад човјек, који има рационалну идеју, може да започне свој посао, јер ће држава стојати из њега - казао је Марковић.

Поред тога, додаје, агенција ће у наредној години радити на припреми предузећа за ефикасније коришћење различитих извора финансирања њихових пословних планова и доласка до бесповратних средстава IPA фондова.

Он је нагласио да ће у наредној години бити донесена и нова Стратегија развоја малих и средњих предузећа од 2010. до 2013. године. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана