Оптима заинтересована за OMV пумпе

Глас Српске
Оптима заинтересована за OMV пумпе

БAЊAЛУКA - Компанија "Оптима" заинтересована је за преузимање бензинских пумпи аустријске групе OMV AG у БиХ и Хрватској ради проширења послова на Балкану, изјавио је генерални директор "Оптима групе" Јуриј Белов.

Белов је рекао је да је регионално проширење једно од стратешких циљева компаније, која управља Рафинеријом нафте у Броду, Рафинеријом уља у Модричи и ланцом бензинских пумпи "Нестро".

- Озбиљно разматрамо ситуацију и заинтересовани смо да уђемо на хрватско тржиште и преузмемо малопродајни ланац OMV у Хрватској, као и у БиХ - рекао је он, пренијеле су агенције.

OMV је прошле седмице саопштио да планира да прода своје објекте у Хрватској и БиХ и да ће разговори са заинтересованим странама почети у идућих неколико мјесеци.
OMV има 63 малопродајна објекта у Хрватској и 13 одсто тржишног удјела, док у БиХ има 28 објеката, од чега пет у Српској.

"Оптима група", која је у власништву руске компаније "Њефтегазинкор", у саставу државне фирме "Зарубежњефт", има малопродајну мрежу од 88 бензинских станица у БиХ.
Ова компанија најавила је раније да планира да инвестира 200 милиона евра у ширење малопродајног ланца до 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана