Опрез: Повлачи се производ са тржишта, постоји ризик од посјекотина

GS
Foto: X.com

Произвођач је утврдио да се, на обухваћеним производима, посуда блендера може одвојити од основе са сјечивима.

На порталу система за узбуњивање о небезбједним производима Министарства трговине (НЕПРО) саопштено је да се повлачи посуда за мјешање - блендер VITA-MIX модел Асцент А3500и, А2500и и Вентурист.

"Посуда за мешање - блендер робне марке VITA-MIX, модели Асцент А3500и, А2500и и Вентурист, запремине 225мл и 600мл са сјечивима серије Асцент, произведена након маја 2018. године. Сечиво црне боје и посуда која је провидна обиљежени су логом VITA-MIX. Производ је тежине 0,1 до 0.5кг и израђен је од тритан пластике и полипропилена", наводи се у саопштењу.

Што се тиче ризика, произвођач је утврдио да се, на обухваћеним производима, посуда блендера може одвојити од основе са сјечивима, при чему се сjечиво може открити, што може изазвати ризик од посјекотина лица које га користи.

Произвођач ће обезбедити комплет за оправку - заштитни пластични поклопац - који треба причврстити преко основе са сјечивима. Потрошачи се обавјештавају да престану да користе производ и да се региструју за добијање комплета за оправку, преноси Телеграф.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана