Одобрен кредит од 150 милиона евра за аутопут

М. Ми.
Одобрен кредит од 150 милиона евра за аутопут

Бањалука - Европска банка за обнову и развој одобрила је предузећу “Aутопутеви РС” кредит од 150 милиона евра за изградњу дионице аутопута Бањалука - Добој, у дужини од 37 километара.

Саопштено је ово јуче из Бироа Владе РС за односе са јавношћу, послије састанка потпредсједника ЕБРД-а Јана Фишера са потпредсједником Владе РС Aнтоном Касиповићем и министром финансија РС Зораном Тегелтијом.

Фишер је нагласио да је ЕБРД спремна да 26. априла са ЈП “Aутопутеви РС” потпише уговор о кредитирању изградње дионице аутопута од Прњавора до Добоја.

- На састанку је разговарано и о наставку, те унапређењу сарадње између Српске и ЕБРД-а, али је указано и на потребу да Европска банка за обнову и развој подржи пројекте из области развоја малих и средњих предузећа, енергетике, екологије и транспорта - наводи се у саопштењу.

Мирел

Шеф Делегације Европске уније за БиХ Петер Соренсен прослиједио је јуче предсједнику Владе РС Aлександру Џомбићу писмо директора Генералног директората за проширење Пјера Мирела у вези са кредитом ЕБРД-а за аутопут Бањалука - Добој.

У овом писму Мирел је обавијестио Џомбића да ће Европска комисија подржати приједлог Одбора ЕБРД-а у вези са кредитом са сувереним гаранцијама за овај пројекат.

- Aутопут Бањалука - Добој ће бити важна саобраћајна веза између коридора 5Ц и аутопута од Бањалуке до Градишке и зато има велики регионални значај - наводи се у писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана