Одгођено рочиште Боске против РС

Capital.ba
Одгођено рочиште Боске против РС

Бањалука - Главна расправа по тужби тешкој 2,1 милион КМ, коју је бањалучка Робна кућа "Боска" поднијела против Републике Српске, Министарства правде РС и "Крајина осигурања" Бањалука, а која је требало да буде одржана јуче у Окружном привредном суду у Бањалуци, одгођена је за 19. мај.

Спор РК "Боска", РС и "Крајина осигурања" траје од 2012, када је "Боска" тужила РС, Министарство правде и "Крајина осигурање" на име враћања стеченог без основа. Спор је настао јер је "Боска" морала исплатити 1,4 милиона КМ "Крајина осигурању". "Крајина" је тужила "Боску", а будући да "Боска" није одговорила на тужбу, суд је усвојио тужбени захтјев и обавезао "Боску" да плати око 1,4 милиона.

Међутим, правни заступници "Боске" тврде да тужбу никада није ни добила и да због тога није могла ни да достави одговор.

- "Боска" покушава да добије нешто што је потпуно немогуће, односно да докаже да тај тужбени захтјев и потраживање "Крајина осигурања" нису били основани - рекао је адвокат "Крајина осигурања" Александар Сајић.

Власник Адвокатске канцеларије "Дукић" Ранко Дукић, који заступа "Боску", убијеђен је да ће његов клијент добити спор.

- За грешку коју је починио њен орган одговара РС, а грешку је направило Министарство правде. "Боска" није добила тужбу, није написала одговор, тражила је враћање у претходно стање, што је суд одбио, као и ревизију коју је поднијела, истакао је Дукић. (Капитал)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана