Одгођено доношење одлуке о ограничењу банкарских бонуса

Агенције
Одгођено доношење одлуке о ограничењу банкарских бонуса

Брисел – Владе земаља ЕУ одгодиле су данас доношење одлуке о контроверзном ограничењу банкарских бонуса, након што је Британија наговијестила да би могла да пристане на договор, ако јој се омогући још времена за преговоре.

Министри финансија ЕУ данасу се у Бриселу сагласили да још једном размотре планове да се ограниче бонуси на ниво годишње плате, док би исплата двоструког износа била могућа уз одобрење акционара, преносе агенције.

Британски министар финансија Џорџ Озборн изјавио је да његова земља не може да подржи приједлог који је тренутно на столу, али је додао да ће, ако у у наредних неколико недјеље буде остварен напредак у преговорима, бити у могућности да подржи приједлог.

Европски парламент планира да у априлу гласа о приједлогу новог закона за јачање банака и њихове отпорности на евентуалне будуће кризе.

Парламент инсистира да у тај закон буде укључено ограничење банкарских бонуса, да би се умирио бијес јавности због тих бонуса.

Након што је ЕУ прошле недјеље постигла прелиминарни споразум о новим прописима у финансијском сектору, Швајцарска је изгласала ограничење плата својих водећих бизнисмена, које многи криве за претјерано ризиковање које је допринијело глобалној финансијској кризи из 2008.године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана