Одабран стратешки партнер за ЈАТ

РТС
Одабран стратешки партнер за ЈАТ

Београд - Стратешки партнер за "ЈАТ ервејз" већ је одабран, рекао министар саобраћаја Милутин Мркоњић, али није навео ко је тај партнер, Разлог за то је што, како каже, радна група која води преговоре тражи дискрецију, јавио је РТС.

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић изјавио је да је стратешки партнер за "ЈАТ ервејз" већ одабран, као и да ће флота националног авио превозника ускоро бити појачана.

Мркоњић није прецизирао ко је тај партнер, због тога што, како каже, радна група која води преговоре "тражи дискрецију".

"Радна група води тај процес и тражи дискрецију, али стратешки партнер је изабран, добар је, сарадња је извнаредна и летови ће ускоро бити појачани", рекао је Мркоњић приликом обиласка компанија ЈАТ и ЈАТ техника на аеродрому 'Никола Тесла'".  Он је такође најавио да ће рачун предузећа ЈАТ кетеринг бити одблокиран наредних дана.

"Кетеринг је ушао у блокаду и ми ту блокаду данас или сутра скидамо", рекао је министар саобраћаја.

Мркоњић је истакао да је претходних година у љетњем периоду било "много проблема" у авио саобраћају, којих данас нема због тога што, како је рекао, тај сегмент Министарства саобраћаја добро ради.

Помоћник министра саобраћаја Милутин Поповић рекао је да ће слиједеће недјеље ЈАТ добити још два авиона, након чега ће их бити укупно 15, и да захваљујући томе више неће бити кашњења летова.

"Велико ми је задовољство што могу да кажем да све фирме из области ваздушног саобраћаја раде као једна, да имамо редовне састанке и велико разумевање", рекао је Поповић.

Генерални директор ЈАТ-а Велибор Вукашиновић најавио је уграђивање "најмодернијег уређаја" за визуелно паркирање авиона, што ће,  према његовим ријечима, повећати прецизност паркирања и безбједност.

"Данас је поднет извештај о проширењу платформе за паркирање авиона, а наши нови авио-мостови се тренутно налазе на Суецу. Стићи ће у Београд током августа, и први мостови ће бити имплементирани око 20. септембра", рекао је Вукашиновић.

Према ријечима директора ЈАТ технике Срђана Мишковића, ове компанија ће од септембра почети да ради прегледе за "Ербасове" авионе.

"Освојили смо нову технологију 'Ербаса', добили смо сертификат за рад на 'Ербасу' нове генерације, и од септембра проширујемо оно што смо радили у транзитним и линијским прегледима", рекао је Мишковић.

Он је рекао и да је "ЈАТ техника" потписала уговор са "Адриа техником" о сарадњи, што подразумева размјену искустава, људства и опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана