Од чега Срби живе?

Танјуг
Од чега Срби живе?

Београд - За 53 одсто становништва главни извори средстава за живот из којих је финансирана њихова потрошња. били су зарада или друга примања по основу рада.

Према резултатима Пописа становништва у Србији из 2011. године, за 53 одсто становништва Србије главни извори средстава за живот из којих је финансирана њихова потрошња током године, која је претходила попису, били су зарада или друга примања по основу рада (30 одсто) и пензија (23 одсто).

Према подацима Републичког завода за статистику, издржавана лица чинила су 39 одсто становништва, с тим да је више него свако треће издржавано лице, било дијете млађе од 15 година (37 одсто од укупног броја издржаваних лица).

Учешће жена је веће међу лицима, којима је главни извор средстава за живот била пензија (57 одсто), стипендија (56,5) и социјална примања (55,5 одсто). Осим тога, жене су заступљеније и у категорији издржаваних лица са (57,6 одсто).

С друге стране, учешће мушкараца је веће међу лицима којима је главни извор средстава за живот била зарада или друга примања по основу рада (58 одсто), новчана накнада за незапослена лица 60,4, приходи од имовине (63,8), као и зајам, или уштеђевина (64 одсто).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана