Очекује се експанзија Делте у Српској

Глас Српске
Очекује се експанзија Делте у Српској

БЕОГРAД - Пословна експанзија српске компаније "Делта холдинг" очекује се и у Српској, гдје заузима значајно мјесто у пословном свијету, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је са премијером РС Aлександром Џомбићем у петак у Београду присуствовао прослави 20 година постојања "Делте".

Додик је рекао да ова компанија запошљава више од 1.100 радника у Српској и да остварује прометом од скоро 200 милиона марака годишње.

- То је за нас веома важан привредни субјект. Добри односи које имају РС и ова компанија сигурно су гаранција за нова улагања, као што је изградња тржног центра у Бањалуци. Знамо да су ријешили проблем локације и да сада треба да се припреме за изградњу - рекао је Додик, пренијела је Срна.

Предсједник компаније "Делта холдинг" Мирослав Мишковић рекао је да ће у року од мјесец бити завршени преговори о продаји трговинског ланца "Делта макси" "једној познатој европској компанији" и најавио да ће новац од продаје уложити у развој аграра.

Џомбић је рекао да је компанија "Делта" веома значај привредни субјекат за Српску те додао да су врата Владе РС отворена за будућу сарадњу и све планове те компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана