Обама мисли и на Србију

Глас Српске

БЕОГРAД - Стратегија предсједника СAД Барака Обаме о повећању извозних капацитета СAД, обухвата и Србију.

Комерцијални аташе у амбасади СAД у Србији Бредли Харкет обавијестио је представнике највећих страних и домаћих компанија у Србији, чланице Aмеричке привредне коморе да Национална извозна иницијатива предсједника Обаме предвиђа да се извоз СAД удвостручи у прекоокеанске земље у сљедећих пет година, пренијеле су агенције.

Харкер је прецизирао да се у Србији та иницијатива односи на све већи број америчких фирми које траже одговарајуће реномиране српске партнере који би им помогли да продају своје производе на овдашњем тржишту.

 - То ће српским фирмама омогућити да продају нове производе и технологије својим купцима у Србији и региону - рекао је Харкет и додао да се могућности интензивније сарадње америчких и српских фирми посебно односе на секторе информационих технологија, здравства, производње, енергетике, пољопривреде и франшизинга.

- Aмеричка привредна комора у Србији сматра да је Национална извозна иницијатива председника Обаме одлична прилика да се додатно ојачају економске и трговинске везе између Србије и СAД - изјавио је предсједник те коморе у Србији Владан Живановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана