“НСГ Рент” поново у трци за “Шећерану”

М. Л.
“НСГ Рент” поново у трци за “Шећерану”

БИЈЕЉИНА - Зворничко предузеће “НСГ Рент” поново је у трци за бијељинску Фабрику шећера у стечају, а иако не откривају даље планове за “Шећерану”, за њену имовину понудили су три милиона марака.

Потврдио је то за “Глас Српске” стечајни управник “Шећеране” Небојша Матић додавши да је Одбор повјерилаца на јучерашњој сједници утврдио да је понуда зворничке фирме валидна.

- Они су једини доставили понуду и уплатили депозит од 50.000 марака, те 10.000 КМ за документацију, а у понуди наводе да би у року од десет дана измирили цјелокупан износ. На потезу је Скупштина повјерилаца која једина може да прихвати или одбије понуду - појаснио је Матић.

Директор фирме “НСГ Рент” Бојан Галић рекао је за “Глас Српске” да имају озбиљне планове за некадашњег семберског гиганта, али да о томе не би говорио док све не буде завршено.

- Политика фирме је да не откривамо детаље пословног плана. О свему ћемо вас обавијестити чим процедура буде завршена - поручио је Галић.

Имовина “Шећеране” годинама је продавана по цијени од десет милиона марака. Фабрика, која зјапи празна већ 12 година, у стечају је од 2015. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана