“Нови урбанистички завод РС”: Спремни за испуњавање амбициозних планова

Агенције
“Нови урбанистички завод РС”: Спремни за испуњавање амбициозних планова

Бањалука - Јавна установа “Нови урбанистички завод Републике Српске” у протекла три мјесеца припремила је терен за испуњавање озбиљних и амбициозних планова, који су зацртани послије примопредаје имовине од стечајног управника, преко Владе Српске, у руке новог руководства, преносе агенције.

Вршилац дужности директора ове установе Споменка Војновић-Ковачевић рекла је да је Завод, послије прве фазе адаптације објекта, којом су се остварили неопходни услови за рад, завршио и формално-правне обавезе, чиме је стекао статус правног лица, те да су донесени и сви акти који су потребни за рад, као што је Статут и Правилник о систематизацији и организацији радних мјеста.

Осим тога, израђен је и лого Новог урбанистичког завода и План набаве до краја 2012. године, одобрени од привременог Управног одбора, као и Правилник о раду и Кодекс пословног понашања.

Према ријечима Војновић-Ковачевић, стекли су се услови да се већ данас приступи и потписивању уговора о раду, чиме би се испунила обавеза ове установе о запослењу минимално 25 радника, 15 лиценцираних стручњака и десет техничког особља, који проистичу из одлуке Владе Српске о оснивању Завода, пренијеле су агенције.

У току су и припреме за потписивање уговора за први посао “Новог урбанистичког завода РС”, а ријеч је о изради пројектно-техничке документације.

- Преговори око услова и начина израде ове документације већ су при крају, што нас радује, с обзиром на чињеницу да је у питању објекат који ће као такав бити први у низу референтних објеката “Новог урбанистичког завода РС” - навела је Војновић-Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана