Нови стечајни поступак у Фабрици шећера

Agencije
Нови стечајни поступак у Фабрици шећера

БИЈЕЉИНА - Радници Фабрике шећера у Бијељини опредијелили су се за отварање новог стечајног поступка како би им била исплаћена потраживања од милион марака, рекао је правни заступник 84 запослених у бијељинској шећерани Фаик Мухић, преносе агенције.

- На данашњем састанку разматрали смо двије могућности - продају дијела капитала фабрике или покретање стечајног поступка. Одлучили смо се за другу могућност, имајући у виду да стари стечајни поступак није окончан на начин на који је то требало да буде - рекао је Мухић.
Он је додао да ће радници фабрике формирати удуржење малих акционара, како би заштитили свој капитал.
- Договорили смо се да направимо удружење малих акционара, како би смо заштитили свој капитал и на тај начин иницирали и индуковали реакцију и државе и осталих сувласника да се фабрика спаси - рекао је Мухић.
Коментаришући ситуацију у бијељинској шећерани, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић данас је на конференцији за новинаре рекао да Влада Српске не може ништа да учини док је фабрика у судском спору.
- Док се не ријеши судски спор, нама су руке везане. Наше намјере су искрене и сва настојања била су и јесу усмјерена у жељи да она и профункционише - додао је Миловановић.
Он је напоменуо да су многи пословни и инострани субјекти заинтересовани за улагање у бијељинску шећерану, те да Земљорадничка задруга “Јанковић” из Хрватске има приоритет.
- ЗЗ “Јанковић” учествовала је у инвестицијама и они су озбиљни инвеститори, тако да ћемо прво са њима разговарати, али када се ријеши тај судски спор - додао је Миловановић.
Радници Фабрике шећера у Бијељини не раде од фебруара прошле године, а против већинског власника шећеране Зорана Ћопића води се истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана