Нови рок за верификацију старе девизне штедње

М. Ч.
Нови рок за верификацију старе девизне штедње

БAЊAЛУКA - Становници који се до сада нису пријављивали за верификацију старе девизне штедње, а чија су средства била депонована у банкама са сједиштем на територији БиХ за које је обавеза враћања пренесена на РС, моћи ће од 1. новембра до 31. децембра своје захтјеве да предају у Aгенцију за посредничке, информатичке и финансијске услуге.

У саопштењу Министарства финансија РС наводи се да је нови рок за верификацију старе девизне штедње предвиђен Уредбом о измјени и допунама Уредбе о поступку верификовања потраживања и готовинских исплата по основу рачуна старе девизне штедње у РС, коју је усвојила Влада РС.
У саопштењу се додаје да ће за захтјеве који буду поднесени у предвиђеном року верификација бити извршена под идентичним условима које су до сада имали власници старе девизне штедње, а у складу са законом и подзаконским прописима.
- Послије верификације, услиједиће исплата верификоване штедње у максималном износу од 2.000 КМ или укупном износу до 2.000 КМ, а разлика верификованог износа и готовинске исплате биће извршена емисијом обвезница - наводи се у саопштењу.
До сада су у РС спроведена три рока за верификацију рачуна старе девизне штедње, а Министарство финансија овом је Уредбом изашло у сусрет захтјевима грађана који су послије трећег рока за верификацију жељели да се и њима изврши поврат старе девизне штедње у складу са законским прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана