Нови пројекат Рокфелерових

Агенције
Нови пројекат Рокфелерових

Росе Роцк Гроуп, компанија у власништву породице Рокфелер, уложиће 2,5 милијарде долара у изградњу луксузног туристичког насеља у Вијетнаму.

Луксузно љетовалиште Vung Ro Bay је заједнички пројекат Рокфелерове филијале из Хонг Конга и независне нафтне компаниј Vung Ro Petroleum са сjедиштем у Вијетнаму.

Луксузни стамбено хотелски пројекат обухваћа површину од 200.000 квадратних метара. Пројектом је планирана изградња неколико хотела са преко 760 соба, 4.300 апартмана, 100 бунгалова, разних малопродајних објеката и марина.

"Вијетнам се убрзано развија као јединствена дестинација за инвестиције, некретнине и туризам. То је земља разноврсних инвестиционих могућности, са економијом која је међу најбрже растућим у свијету" каже поводом потписаног споразума, Кирил Королев, извршни директор " Vung Ro Petroleum "

Према ријечима министра грађевине Вијетнама, цијене некретнина су у прошлој години пале између десет и 30 одсто у односу на 2012., што је повећало тражњу и смањило залихе стамбеног простора на тржишту.

Привреда Вијетнама је у 2013. порасла 5,42 одсто, у поређењу са 5,25 одсто раста у 2012.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана