Нови погон которварошке Фабрике обуће “Дермал” у рангу европских

Милијана Латиновић
Нови погон которварошке Фабрике обуће “Дермал” у рангу европских

КОТОР ВАРОШ - Припреме за отварање нове производне хале на око 2.000 квадрата которварошке Фабрике обуће “Дермал” су при крају, а нови погон који ће унаприједити производњу и олакшати пут до још бољих резултата требало би да буде пуштен у рад сљедећи викенд.

Производња обуће доминантна је у сектору кожарско-прерађивачке индустрије у Српској, а упркос пандемији која је паралисала привреду у цијелом свијету, машине у которварошком предузећу које дневно произведе око 5.000 пари обуће, готово да нису стајале ни дана.

Власник и директор “Дермала” Раденко Бубић истиче за “Глас Српске” да су припреме за отварање нове хале у Котор Варошу у самом финишу.

- На овај начин стварамо боље услове рада. Већ смо запослили 170 радника који су прошли обуку и дио њих наставиће да ради у новом погону. Имамо доста посла, а у вријеме ове кризе морамо помало бити и опрезни и пажљиво планирати сваки наредни корак - истакао је Бубић.

Према његовим ријечима,  ако се створе услови до краја године посао ће добити још 50 радника.

- Захваљујући новом објекту и опреми постајемо једна од најопремљенијих фабрика на овим просторима, у рангу оних на западу Европе. Сигуран сам да ће нам свима бити боље и љепше радити, а какви ће резултати бити на крају године зависиће од нашег залагања и сарадње са партнерима - рекао је Бубић и додао да је план да се ради на повећању продуктивности.

Ово предузеће је упркос кризи у вријеме пандемије повећало извоз за око 15 одсто, а с обзиром на то да њихови партнери у Њемачкој и Аустрији нису прекидали пословање, није било отказивања наруџби.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан каже за “Глас Српске” да охрабрује то што су сви привредници у овој општини одржали производњу у вријеме пандемије вируса корона и настављају да раде још јаче и више.

- “Дермал” није стајао никако. То предузеће у Кнежеву и Котор Варошу запошљава око 1.000 радника. Свим привредницима излазимо у сусрет, издајемо грађевинску дозволу на почек, на рате, све што им је потребно уколико смо у могућности настојимо помоћи да унаприједимо привредни амбијент - рекао је Сакан.

Нагласио је да је у интересу општине да постојећи привредници опстану и добију прилику да се развијају.

Кнежево

Фабрика обуће “Дермал” шири производњу и у Кнежеву. У тој општини је такође у току изградња нове хале на око 3.000 квадратних метара.

- Ових дана стижу нам конструкције које радници почињу слагати тако да и тамо све тече по плану - рекао је Раденко Бубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана