Нови пад цијена горива у Српској

М. Ч.
Нови пад цијена горива у Српској

Бањалука - Цијене горива на највећим бензинским пумпама у РС јуче су поново пале, а возачи плаћају и до осам фенинга мање за литар.

Предсједник Удружења дистрибутера нафте и нафтних деривата Семберије и Мајевице и директор бензинских пумпи "Нешковић" Миро Шкиљевић каже да су цијене кориговане захваљујући јефтинијим дериватима у рафинеријама.

- Ипак, на берзама је цијена сирове нафте незнатно повећана, тако да за сада не могу прогнозирати како ће се ствари даље одвијати - рекао је Шкиљевић.

На "Нешковић" пумпи у Бањалуци цијена "еуро дизела" јуче је у односу на прошлу седмицу била нижа за шест фенинга и износи 1,74 КМ. Остале врсте горива су остале на истом нивоу, тако да "бензин 95" кошта 1,80, а "бензин 98" је 1,90 КМ. Цијене су ниже и на бензинској пумпи "Супер петрол", гдје је "еуро дизел" појефтинио за три фенинга, на 1,80, цијена "бензина 95" је нижа за седам фенинга и износи такође 1,80, док је "бензин 98" јефтинији за осам фенинга и кошта 1,90 марака. На "Нестро петролу" снижена је цијена "еуро дизела 5", који кошта 1,99 КМ.

Гориво је у посљедњих мјесец и по појефтинило у неколико наврата па се цијена спустила на вишегодишњи минимум.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана