Нови модни милијардери

Танјуг
Нови модни милијардери

Раст потражње за "Зариним" хаљинама од 100 долара и "Прадиним" торбама од 3.000 долара на тржиштима у експанзији створило је три нова милијардера из земаља које су у центру европске дужничке кризе, пренео је Блумберг.

Шпањолка Сандра Ортега Мера, 44-годишња унука Амансија Ортеге, најбогатијег Европљанина, има богатство од 1,1 милијарду долара, према BBI-у (Bloomberg Billionaires Index).

Ортега Мера је власница шпанске текстилне компаније "Inditex SA" (Industia de Textil SA), највеће свjетске фирме која се бави малопродајом одјеће и власника ланца одјеће "Зара".

Вриједност "Зарине" акција остварила раст од 58 одсто ове године, иако незапосленост у Шпанији одакле потиче износи око 20 одсто

Марина Прада и њен брат Алберто Прада Бјанки, унуци Марија Праде, оснивача италијанске модне куће "Prada SpA " (1913. године) имају богатство од по 2,6 милијарди долара свако.

Вриједност акција тог италијанског произвођача луксузне робе повећана је за 75 одсто за годину дана на Берзи у Хонгконгу.

Италијанска влада је, међутим, објавила у септембру да ће бруто домаћи производ те земље вјероватно бити у паду за 2,4 одсто ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана