Нови лет на релацији Сарајево-Москва

Срна
Нови лет на релацији Сарајево-Москва

Сарајево - На Међународни аеродром Сарајево данас је слетио авион "суперџет 100" компаније "Московиа ерлајнс", чиме је озваничено отварање нове линије Москва–Сарајево–Москва.

Директор сарајевског Аеродрома Иван Величан рекао је да је отварање ове авиолиније доказ да БиХ постаје занимљива туристичка дестинација.

Истичући да је ове године Аеродром остварио изванредне пословне резултате, он је навео да ће Аеродром пружити пуну техничку и маркетиншку подршку новоуспостављеној линији.

Директор авиокомпаније "Московиа ерлајнс" Михаел Алексејев изјавио је на конференцији за новинаре да се на овом пројекту радило дуго и да је изузетно задовољан његовом реализацијом.

Амбасадор БиХ у Бјелорусији са сједиштем у Москви Иван Барбалић истакао је да је ријеч о "историјском лету", јер је ово први пут да је успостављена ова авиолинија и да представља добру прилику за туристе и пословне људе.

Он је изразио наду да ће се отварањем ове линије појачати туристички потенцијали и руске инвестиције у БиХ и обрнуто.

"Велики корак који смо градили годину дана остварен је данас", нагласио је Барбалић, напомињући да за почетак постоји пословни дух и креативност.

Помоћник министра иностраних послова БиХ за билатералне послове Амер Капетановић напоменуо је да је уведен безвизни режим са Русијом на 30 дана, односно да постоји законски оквир за унапређење сарадње, те изразио наду да ће руски тур-оператори интензивирати посјету БиХ.

"Руски туристи нису међу десет жтоп туристаж у БиХ, али се надам да ће то ускоро бити", рекао је Капетановић и напоменуо да се број руских инвеститора са четвртог мјеста "попео" на пето.

Конференцији за новинаре пристуствовали су и представници руских и  туристичких организација из БиХ који су изразили наду да ће освојити тржиште БиХ.

Око 70 одсто путника данашњег лета чине туристи, који ће бити смјештени у хотеле на Јахорини.

Авиони на редовној линији Москва–Сарајево–Москва летјеће једном седмично, и то петком, у оба правца, а повратна карта износи око 370 евра.

Лет траје око три часа, а авиони "Московиа ерлајнса" слијећу на московски аеродром Домадједово.

Менаџер Хотела "Термаг" Драган Јакић рекао је јуче Срни да је организовани долазак прве групе гостију из Русије, који стижу на Јахорину, велики искорак за туризам на Јахорини и у Републици Српској.

Он је истакао да су Олимпијски центар "Јахорина", Удружење хотелијера и Хотел "Термаг" својим маркетиншким наступима у Москви знатно допринијели овом туристичком пројекту и отварању домаћег тржишта за руске клијенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана