“Нови Јелшинград”: Потписан уговор вриједан 1,17 милиона евра

Агенције
“Нови Јелшинград”: Потписан уговор вриједан 1,17 милиона евра

Бањалука - Бањалучка Фабрика алатних машина “Нови Јелшинград” испоручиће хидрауличне пресе, у вриједности 1.170.700 евра, чачанској Компанији “Слобода”, о чему је данас у Бањалуци потписан уговор, преносе агенције.

Директор “Новог Јелшинграда” Борис Томанић рекао да ће хидрауличне пресе бити испоручене у периоду од десет до 12 мјесеци и да ће, захваљујући овом уговору, поред 60 запослених посао добити још 20 нових радника.

Томанић је најавио и склапање нових, мањих уговора, који се односе на производни програм представљен на Сајму технике у Београду, а ријеч је о пресама, маказама и ситним грицкалицама које производи ова бањалучка фабрика.

Директор “Слободе” Зоран Стефановић каже да је ово веома важан посао за компанију и почетак будуће сарадње.

Он је истакао да је компанија, захваљујући новом руководству и власницима, стекла повјерење у “Нови Јелшинград”.

- Надам се да ћемо дати допринос свеукупним односима између наше двије братске републике и да ће ово бити примјер и другим фирмама из Србије и Српске да започну сарадњу - рекао је Стефановић.

Уговор су потписали Томанић и Стефановић у присуству министра индустрије, енергетике и рударства Жељка Ковачевића који је захвалио чачанској “Слободи” што је “Нови Јелшунград” препознала као будућег партнера.

Ковачевић је додао да ће Влада и ресорно министарство учинити све да сарадња са привредним субјектима страних партнера у Српској буде задовољавајућа.

Према његовим ријечима, “Нови Јелшинград” иде путем који је замислила Влада Српске - да се инвестира, гради, имају нови производи, освајају нова тржишта, запошљавају радници и чува дјелатност предузећа.

- Влада Републике Српске, односно Министарство индустрије, енергетике и рударства било је поуздан партнер свим привредним субјектима у Српској. “Новом Јелшинграду” ће и у будућности бити такав партнер у рјешавању свих проблема заједно са менаџментом и власницима да бисмо убрзали привредне активности у Српској - рекао је Ковачевић.

Борко Ђурић је у име власника “Новог Јелшинграда” истакао да је у времену веома изражене свјетске економске кризе данашње потписивање уговора допринос и буђење оптимизма да ће се на овим просторима запошљавати нови људи, производити нови производи и освајати нова тржишта, те да ће допринијети укупном изласку из кризе.

Приправник у производњи “Новог Јелшинграда” Огњен Недимовић каже да је задовољан досадашњим радом и условима у овој фабрици, те изразио очекивање да ће послије приправничког стажа бити примљен у стални радни однос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана